top of page

Over ons

A Fuego

A Fuego is de Spaanse vertaling van 'op vuur'.

Onze live cooking experience is het bereiden van authentieke paella's op traditionele wijze, namelijk op open vuur, bij de mensen thuis of op een andere gewenste locatie. Een bescheiden gerecht, op luxe wijze bereid en gepresenteerd door een privé chef. Koken op vuur is de oudste manier van voedsel bereiden en met deze experience nemen we de klant mee terug in de tijd.

 

Geen fast food maar slow food waarbij de belangrijkste ingrediënten passie en liefde zijn.

​

 A Fuego wil met haar Paella experience familie, geliefden en vrienden samen brengen aan tafel waarbij het eten gedeeld wordt. Een beleving waarbij alle vijf de klassieke zintuigen geprikkeld worden. De geur van het brandende hout en het gerecht. Het geluid en de warmte van het vuur. En uiteindelijk natuurlijk de heerlijke smaak van de paella, de Spaanse lekkernijen en de Sangría, welke u het gevoel zal geven alsof u zich in Spanje bevind.

​

De kwaliteit van de gerechten en professionaliteit van A Fuego zijn de belangrijkste kernwaarden. We bieden authentieke gerechten bereid met ingrediënten van hoge kwaliteit en een unieke beleving.

 

Verder streeft A Fuego ernaar zoveel mogelijk verse ingrediënten in te kopen bij de lokale ondernemer. 

Het ontstaan van A Fuego..

Op een maandagochtend werd ik wakker met een niet te stillen trek in paella. Geen toeristische paella waarbij er van alles en nog wat in de pan wordt gegooid zoals chorizo of doperwten, dit wordt door de Valencianen echt als een echt misdrijf gezien, maar een authentieke paella met de smaak van Spanje.

​

Helaas bevindt zich in Amsterdam en omgeving geen Spaans restaurant die dit bescheiden, maar vooral zalige gerecht op authentieke wijze bereid. Niet alleen de ingrediënten maken de paella authentiek, maar ook de manier waarop deze bereid wordt. Dus niet op gas maar op de traditionele wijze, namelijk, op open vuur. Toen schoot de volgende gedachte bij mij naar binnen: ik ga authentieke paella verkopen! 

​

Nu ben ik zelf geen ster in de keuken en een goede chef is toch wel een belangrijk detail bij het bereiden van een authentiek gerecht. Dus belde ik Andres.

​

Andres is een goede vriend en geweldige chef-kok met jaren ervaring in het bereiden van paella's op open vuur. Toen hij nog in Spanje woonde was het voor hem traditie om op iedere zondag paella voor de familie te bereiden. Samen zijn we gaan brainstormen en daar krijg je natuurlijk trek van.

Ik heb een mooie vuurschaal in de tuin en vroeg Andres of hij de paella ook op open vuur kan bereiden. Natuurlijk, dat kan hij en dat deed hij. Wat een ervaring was dat. Deze beleving moest gedeeld worden met anderen. Vrienden en familie reageerde  enthousiast op het concept. 

 

Door de corona situatie waren de restaurants dicht, en kon men niet naar Spanje op vakantie. Dit bracht mij op een idee: we brengen Spanje bij de mensen thuis! Een live cooking experience in de tuin of op een andere gewenste locatie waarbij de chef je even mee op reis neemt naar Spanje. Weer eens iets anders dan een tapas bar of Spaans restaurant toch?

​

Tot op de dag van vandaag kan ik zelf nog steeds geen genoeg krijgen van de Paella Experience. Dat vuur, dat doet iets met je en wekt verschillende emoties op. Dit in combinatie  met heerlijk eten, fruitige Sangría en een gezellig gezelschap in Spaanse sferen, vormen samen een onvergetelijke experience.

 

Dus lieve klant, niet alleen voor de lekkerste paella maar vooral ook de leukste paella van Nederland...

A Fuego a la ordén! Oftewel, tot uw dienst!

Meet the team

Denise Geestman

2.jpeg

Founder

Mijn passie is het creëren en uitvoeren van unieke, (food) belevenissen.

En eten. Ik hou van eten...

Joaquin Gaztambide

Paella chef aan huis

Chef kok

I believe in the methodology and the importance of respecting each product equally and transmitting the tradition to future generations.

Don't miss anything, follow us @afuego.nl

  • Instagram A Fuego
bottom of page