top of page
Zwarte paella oftewel paella de arroz negro met calamaris, inktvis, mosselen en witvis.

Paella de Arroz Negro

Zwarte paella met een misschien wat vreemde, zwarte kleur maar zalige smaak

Sobre la paella...

Deze paella onderscheidt zich van de anderen vanwege zijn opvallende zwarte kleur. Bij dit gerecht is te zien hoe goed de speciale paellarijst vloeibare ingrediënten in zich opneemt. Om de paellarijst zwart te kleuren wordt gebruik gemaakt van de inkt van de pijlinktvis. De pijlinktvis heeft een speciale inktzak in zijn lijf waarin hij deze inkt produceert.

​

De inkt heeft niet alleen invloed op de kleur van het gerecht maar ook zeker op de smaak. Het geeft een aangename zoutige aanraking in het gehemelte.

​

De pan waarin het gerecht werd bereid heet een "paella". Hier heeft het gerecht paella zijn naam aan te danken.

image00043.jpeg

Hoofdingrediënten

Pijlinktvis (calamaris), garnalen, mosselen en inkt van de inktvis

​

Wij gebruiken een speciale rijst uit Valencia. Deze soort neemt de zelfgemaakte bouillon het best in zich op zodat deze volledig tot zijn recht komt en wij zo een authentiek gerecht kunnen bereiden.

image00028-1_edited.jpg

A Fuego

De rijke smaak van onze paella's ontstaat onder andere omdat we op vuur koken. Dit vuur geeft rook af welke wordt opgenomen door de rijst en zijn smaak afgeeft.

​

In Valencia gebruiken ze traditoneel sinaasappelhout. 

Daarnaast is de sinaasappel een kenmerkende fruitsoort in de Spaanse stad Valencia.

De stad waar de paella van origine vandaan komt.

​

Live cooking experience waarbij de chef een zwarte paella op vuur bereid
Paella de Mariscos bereid op vuur door A Fuego

Mariscos

De lekkerste Paella Valenciana van Amsterdam

Valenciana

De lekkerste Paella Mixta van Amsterdam

Mixta

Paella Arroz del Senyoret op vuur bereid door A Fuego

Senyoret

De lekkerste Paella Vegana van Amsterdam
Zwarte paella bereid op vuur door A Fuego

Vegana

Negro

bottom of page