top of page
20200513_181543.jpg

Paella Arroz del Senyoret

senyoret_edited.jpg

Sobre la paella...

Dit gerecht is speciaal voor de paellaliefhebber die liever geen vieze vingers krijgt tijdens het eten en dus ideaal voor een formele bijeenkomst.

​

De weekdieren in dit gerecht zijn namelijk al gepeld. Deze paella heeft de karakteristieke naam 'Senyoret' gekregen omdat deze traditioneel werd geserveerd aan 'señoritos', mensen met een hoge status. Zij misten hierdoor wel het plezier van het eten met de handen en het uitzuigen van de koppen van de weekdieren welke ontzettend rijk van smaak zijn. 

​

De pan waarin het gerecht wordt bereid heet een "paella". Hier heeft het gerecht paella zijn naam aan te danken.

image00023_edited.jpg

Hoofdingrediënten

Gambas, Inktvis, kokkels, mosselen en witte vis

​

We gebruiken een speciale rijst uit Valencia. Deze soort neemt de zelfgemaakte bouillon het best in zich op zodat deze volledig tot zijn recht komt en wij zo een authentiek gerecht kunnen bereiden.

​

IMG-20200802-WA0026_edited.jpg

A Fuego

De rijke smaak van onze paella's ontstaat onder andere omdat we op vuur koken. Dit vuur geeft rook af welke wordt opgenomen door de rijst en zijn smaak afgeeft.

​

In Valencia gebruiken ze traditoneel sinaasappelhout. 

Daarnaast is de sinaasappel een kenmerkende fruitsoort in de Spaanse stad Valencia.

De stad waar de paella van origine vandaan komt.

​

Paella de Mariscos bereid op vuur door A Fuego

Mariscos

De lekkerste Paella Valenciana van Amsterdam

Valenciana

De lekkerste Paella Mixta van Amsterdam

Mixta

Paella Arroz del Senyoret op vuur bereid door A Fuego

Senyoret

De lekkerste Paella Vegana van Amsterdam
Zwarte paella bereid op vuur door A Fuego

Vegana

Negro

bottom of page