top of page
Dienblad gevuld met de hoofdingrediënten van de Paella Valenciana zoals kip, konijn, snijbonen en garrofón

Paella Valenciana

De meest traditionele paella, de paella Valenciana bereid op vuur

Sobre la paella...

Paella is wereldwijd gezien één van de bekendste gerechten van Spanje.

De paella Valenciana is de meest symbolische paella van Spanje. Paella komt van origine uit Valencia en is een bescheiden gerecht dat werd bereid door plattelandsbewoners. Zij moesten zo eenvoudig mogelijk voedsel kunnen vervoeren. Zo maakten zij gebruik van producten die ze zelf verbouwden of op hun land konden vinden.

​

De pan waarin het gerecht wordt bereid heet een "paella". Hier heeft het gerecht paella zijn naam aan te danken.

Driepoot hangende barbecue grill boven het vuur klaar gezet om te kunnen starten met de Paella Experience

Hoofdingrediënten

Maiskip, konijn, snijbonen en garrofón.

​

Wij gebruiken een speciale rijst uit Valencia. Deze soort neemt de zelfgemaakte bouillon het best in zich op zodat deze volledig tot zijn recht komt en wij zo een authentiek gerecht kunnen bereiden.

Gasten genieten van de live cooking show van de chef waarbij de paella bereid wordt op vuur

A Fuego

De rijke smaak van onze paella's ontstaat onder andere omdat we op vuur koken. Dit vuur geeft rook af welke wordt opgenomen door de rijst en zijn smaak afgeeft.

​

In Valencia wordt sinaasappelhout gebruikt. 

Daarnaast is de sinaasappel een kenmerkend fruitsoort in de Spaanse stad Valencia, de stad waar de paella van origine vandaan komt.

Paella de Mariscos bereid op vuur door A Fuego

Mariscos

De lekkerste Paella Valenciana van Amsterdam

Valenciana

De lekkerste Paella Mixta van Amsterdam

Mixta

Paella Arroz del Senyoret op vuur bereid door A Fuego

Senyoret

De lekkerste Paella Vegana van Amsterdam
Zwarte paella bereid op vuur door A Fuego

Vegana

Negro

bottom of page